Van der Poel verdedigt Europese titel

30 okt 2019, 16:13 Sport
van der poel verdedigt europese titel
Mathieu van der Poel verdedigt op 10 november in het Italiaanse Silvelle zijn Europese titel veldrijden. De wedstrijd prijkt op zijn programma voor de komende maand, dat woensdag door zijn ploeg Corendon-Circus werd vrijgegeven. Bekend was al dat Van der Poel zondag in de Superprestige-cross van Ruddervoorde zijn rentree maakt in het veld.
Een week later volgt dus het EK. De afgelopen twee jaar veroverde de regerend wereldkampioen de Europese titel: in 2017 in het Tsjechische Tabor, vorig jaar in Rosmalen.
Van der Poel rijdt daarna nog zes crossen in november, waaronder twee wereldbekerwedstrijden, in Tabor en en Koksijde. Hij is verder te zien in de crossen van Niel, Hamme, Wachtebeke en nogmaals Koksijde, maar dan om de DVV Trofee. Hij is benieuwd naar zijn vorm. "Sinds midden oktober heb ik de trainingen dan weer hervat. Uiteraard met het oog op het veldritseizoen maar écht specifieke crosstrainingen heb ik amper gedaan. Ik denk dat ik tot nu vier keer op mijn crossfiets heb gezeten", meldt Van der Poel, die de laatste drie keer de beste was in Ruddervoorde.