Van der Poel verreweg de sterkste bij Duinencross in Koksijde

04 jan , 16:18 Sport
van der poel verreweg de sterkste bij duinencross in koksijde
Mathieu van der Poel heeft de Duinencross in het Belgische Koksijde gewonnen. De Nederlander van Alpecin-Deceuninck bleef in België de concurrentie ruimschoots voor en tekende zodoende voor zijn negende zege op een rij.
Al in de eerste ronde plaatste de wereldkampioen een beslissende versnelling. Vervolgens reed hij op indrukwekkende wijze naar de winst.
Zijn landgenoot Pim Ronhaar eindigde met een achterstand van 1 minuut en 20 seconden op de tweede plek. De Belg Wout van Aert, de winnaar van vorig jaar, finishte als derde in de veldrit die deel uitmaakt van de X2O-Trofee. Van Aert had een achterstand van 1 minuut en 43 seconden op Van der Poel.
De Nederlander Lars van der Haar eindigde als vierde op 1.53 en verstevigde zijn leidersplaats in het klassement na vijf van de acht manches.
Van der Poel toonde zich na afloop tevreden. "Het was toch wel lastig, zeker om je eigen tempo te rijden", zei hij in het flashinterview na afloop. "Koksijde is altijd een van de lastige wedstrijden om op kop te rijden, want als je bij de zandstroken komt, is het spoor weg."
Van der Poel probeerde om die reden vooral in zijn eigen lijnen te rijden. "Dat rijdt altijd wel het beste, maar ik reed twee keer heel goed door het zand, waardoor ik gelijk een mooie kloof had. Daarna koos ik tempo."
De regerend wereldkampioen vond het lastig te zeggen op hoeveel procent van zijn topvorm hij momenteel zit. "Dat is heel moeilijk te zeggen, maar ik kan sowieso nog wel beter worden richting het WK."
De Brit Tom Pidcock ontbrak in Koksijde. De wereldkampioen veldrijden van 2022 is ziek.