Van der Poel wil als kopman van Oranje naar WK

24 aug 2022, 18:53 Sport
van der poel wil als kopman van oranje naar wk
Mathieu van der Poel wil als kopman van de Nederlandse selectie naar de WK wielrennen in Australië. Op 25 september is in Wollongong de wegrace waar de regenboogtrui te verdienen is. Van der Poel was er drie jaar geleden dichtbij, maar werd in het Britse Yorkshire geveld door een inzinking.
"Ik wil als leider van de ploeg naar het WK en wil nu de vorm geleidelijk opbouwen naar Wollongong", liet de 27-jarige renner van Alpecin-Deceuninck woensdag voor de start van de Druivenkoers weten. De Belgische koers, zijn eerste serieuze wedstrijd in veertig dagen, sloot hij af als 35e, op 50 seconden van de winnaar.
Van der Poel verliet de Tour de France in de elfde etappe omdat de vorm ontbrak. Sindsdien startte hij alleen nog in enkele criteriums. "Mijn mindere presteren in de Tour is een gevolg van meerdere factoren", verklaarde hij. "Ik was moe na de Giro d'Italia. Daarna heb ik een hoogtestage in Livigno gedaan die misschien iets te veel gevraagd was."
Hij deed veel aan fitness en trainde de afgelopen weken naar eigen zeggen niet heel veel op de fiets. "Het idee is om nu langzaam naar topvorm te werken voor het WK. We zullen de zaken van week tot week evalueren met het oog op die wedstrijd."