Van der Poel wint ook in Ronse

07 okt 2018, 16:23 Sport
van der poel wint ook in ronse
Mathieu van der Poel heeft in Ronse ook zijn tweede veldrit van het seizoen gewonnen. De 23-jarige Nederlander was de concurrentie in de GP Mario De Clercq net als een dag eerder in Meulebeke te snel af. Van der Poel kwam solo binnen. Wout van Aert finishte op zo'n vijftien seconden als tweede, voor zijn landgenoot Michael Vanthourenhout.
Halverwege de koers moest Van der Poel nog een gaatje dichten op wereldkampioen Van Aert en Vanthourenhout. Met nog drie ronden te gaan plaatste de Nederlander een versnelling en pakte hij een lichte voorsprong. Die gaf hij vervolgens niet meer weg.
Voor Van der Poel is het de eerste keer dat hij zegeviert in Ronse. Hij volgt Lars van der Haar op die de koers vorig jaar won. De 27-jarige Nederlander finishte nu als vijfde.
,,Ik kan niet anders dan heel tevreden zijn over dit weekend, zeker met twee overwinningen'', reageerde Van der Poel. ,,Ik had helemaal geen goed gevoel voor de start van de cross. De Berencross van zaterdag zat duidelijk nog in de benen.
Van der Poel wachtte lang in Ronse. ,,Ik had geluk dat deze cross lang op slot zat. Ik had door dat het moest gebeuren met één gerichte aanval en reed een hele tijd afwachtend. Niet echt mijn manier van koersen maar het kon niet anders."
Eerder op de dag greep Marianne Vos de zege. De Italiaanse Alice Maria Arzuffi werd tweede, voor de Nederlandse Annemarie Worst. ,,Het was best een lastige cross", vond Vos. ,,Op zo'n omloop heb je niet veel pijlen om te verschieten. Ik voelde op een gegeven moment dat de rest niet zo fris meer zat. Dat was het teken om te gaan aanvallen. Ik pakte snel een gaatje en kon mijn voorsprong stilletjes aan uitbouwen."