Van Langen: verstandig besluit

05 jan 2018, 13:17 Sport
van langen verstandig besluit
Ellen van Langen vindt dat Camiel Eurlings er goed aan doet terug te treden als lid van het Internationaal Olympisch Comité. ,,Het is een verstandig besluit. Dit is in het belang van de sport in Nederland'', aldus het erelid van de Atletiekunie vrijdag.
Van Langen, die bij de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona goud won op de 800 meter, zei twee dagen eerder in haar column in De Telegraaf al dat ze het tijd vond dat Eurlings de eer aan zichzelf zou houden. ,,IOC-lid Camiel Eurlings was in ieder geval druk met een soort van spijt betuigen op een manier die, naast de mishandeling zelf, extra ontluisterend was. Op een kruiperige manier excuses maken in een poging toch op het pluche van het IOC te kunnen blijven zitten'', schreef ze.
Van Langen doelde daarmee op de verklaring die Eurlings zaterdag deed uitgaan voor een handgemeen dat hij in 2015 had met zijn toenmalige vriendin Tessa Rolink. Daarin gaf hij aan dat hij de publieke impact van het incident en zijn gebrek aan openheid daarover heeft onderschat.