Van Riessen naar halve finales sprint bij WK baanwielrennen

13 okt 2022, 20:07 Sport
van riessen naar halve finales sprint bij wk baanwielrennen
ANP
Laurine van Riessen heeft zich donderdag bij de WK baanwielrennen in Frankrijk geplaatst voor de halve finales op de sprint.
Van Riessen (35) was in de kwartfinales in twee heats te sterk voor de Duitse Pauline Sophie Grabosch. Het is de eerste keer dat de oud-schaatsster op een WK in het sprinttoernooi de halve finales haalt. Dat deed ze na een tegenvallende kwalificatie waarin ze slechts de dertiende tijd reed. Dat betekende een extra tussenronde. "Het loopt zoals het loopt. Zo kwam ik tegen Grabosch uit, van wie ik vaker heb gewonnen", vertelde Van Riessen, die vorig jaar zwaar ten val kwam tijdens de Olympische Spelen.
Maanden later maakte ze een voorzichtige rentree op de WK van Roubaix. "Daar mocht ik niet op de sprint uitkomen. Dat deed best zeer. Vanaf toen ben ik me gaan richten op dit WK."
Hetty van de Wouw slaagde er niet in de laatste vier te bereiken. Zij legde het in de kwartfinales in twee heats af tegen de Duitse titelverdedigster Emma Hinze. Het sprinttoernooi wordt vrijdag afgerond.