Van Rijthoven begint kwalificatie Australian Open tegen Zwitser

08 jan 2023, 11:59 Sport
van rijthoven begint kwalificatie australian open tegen zwitser
ANP
Tennisser Tim van Rijthoven neemt het in de eerste ronde van de kwalificaties voor de Australian Open op tegen de 20-jarige Zwitser Leandro Riedi, de nummer 157 van de wereld. Dat is het resultaat van de loting voor het kwalificatietoernooi dat maandag begint. Van Rijthoven stond niet hoog genoeg (111e) om rechtstreeks te worden toegelaten.
Datzelfde gold voor de nummer 1 van Nederland bij de vrouwen. Arantxa Rus (101e) moet zich ook door de kwalificaties zien te slaan om het hoofdtoernooi in Melbourne te bereiken. De Zuid-Hollandse tennisster treft in de eerste ronde de Spaanse Jéssica Bouzas Maneiro.
Bij de mannen zijn Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi. Gijs Brouwer is de andere Nederlander in de kwalificaties. Hij speelt tegen de Argentijn Facundo Díaz Acosta. Naast Rus doen nog drie Nederlandse vrouwen mee aan het kwalificatietoernooi: Eva Vedder begint tegen de Oekraïense Katarina Zavatska, nationaal kampioene Suzan Lamens lootte de Russische Anastasia Tichonova, terwijl Arianne Hartono het opneemt tegen de Zwitserse Ylena In-Albon.
Jelle Sels meldde zich eerder al af voor de kwalificaties in Melbourne. De Zuid-Hollander, 133e op de wereldranglijst, heeft last van een schouderblessure.