Van Vleuten definitief van start in wegrace WK wielrennen

25 sep 2020, 11:50 Sport
van vleuten definitief van start in wegrace wk wielrennen
Annemiek van Vleuten heeft definitief besloten van start te gaan in de wegwedstrijd op het WK wielrennen in het Italiaanse Imola. Daarmee kan de Gelderse haar wereldtitel van 2019 (Harrogate) zaterdag verdedigen. Ze rijdt met een brace om haar geopereerde gebroken pols te beschermen. De artsen lieten eerder weten starten verantwoord te vinden.
Van Vleuten, die donderdag al liet doorschemeren vrijwel zeker te zullen starten, bevestigde haar voornemen vrijdag na de gezamenlijke groepstraining met de nationale ploeg op het wegparcours van zaterdag. De 37-jarige renster van Mitchelton-Scott brak vorige week bij een val in de Giro Rosa haar linkerpols.
Op dat moment zag het er naar uit dat ze deelname aan de WK kon vergeten, al hield ze zelf nog een slag om de arm. Na een operatie vorige week vrijdag zat ze begin deze week met een brace om haar gekwetste pols alweer op de fiets. Trainen ging goed, maar nog niet 100 procent, verklaarde ze. Met name het trekken aan haar stuur op lastige stukken gaat moeilijk. Van Vleuten besloot eerder al de tijdrit te laten schieten. Op dat onderdeel kon bondscoach Loes Gunnewijk een vervangster opstellen. Ellen van Dijk kon zodoende het brons pakken achter winnares Anna van der Breggen.
Voor de wegrace had Van Vleuten als titelverdedigster een startplaats op naam. Mocht zij niet zijn gestart, dan had Gunnewijk geen vervangster kunnen opstellen.