Wielrenster Van Vleuten gaat nog twee jaar door

27 aug 2020, 13:36 Sport
van vleuten nog twee jaar door bij mitchelton scott
ANP
Annemiek van Vleuten blijft nog minstens twee jaar op het hoogste niveau wielrennen. De regerend wereldkampioene zei dat voor de start van het EK op de weg in het Franse Plouay. "Ik heb er nog zo veel plezier in. Mijn contract loopt wel af, maar ik ga nog wel ergens tekenen voor minimaal twee jaar", zei de 37-jarige renster tegen de NOS.
Ze wilde niet zeggen of ze bij haar huidige ploeg Mitchelton-Scott bijtekent of dat ze een nieuwe ploeg heeft gevonden. "Dat wordt officieel bekendgemaakt, heel snel."
Van Vleuten rijdt sinds 2016 voor de Australische formatie en heeft bij die ploeg ook haar grootste successen geboekt. Ze schreef onder meer twee keer de Ronde van Italië op haar naam, alsook twee keer La Course, de Strade Bianche en de wereldtitel tijdrijden.
Haar naam werd afgelopen weken in verband gebracht met de beoogde nieuwe vrouwenploeg van Jumbo-Visma. Ze zou daar een van de kopvrouwen worden. De Nederlandse wielerploeg heeft de komst van die ploeg niet bevestigd. Van Vleuten wilde ook niet ingaan op de vraag of zij naar Jumbo-Visma gaat.