Van Vleuten soleert naar winst in bergrit Wielerweek van Valencia

19 feb 2022, 19:46 Sport
van vleuten soleert naar winst in bergrit wielerweek van valencia
ANP
Annemiek van Vleuten heeft huisgehouden in de Wielerweek van Valencia. De renster van Movistar soleerde naar de winst in de derde etappe, een bergrit over 135 kilometer met aankomst op de Vistabella del Maestrat. De olympisch kampioene tijdrijden kwam met ruime voorsprong op haar concurrenten over de meet.
De Deense Cecile Uttrup Ludwig arriveerde als tweede op 1 minuut en 7 seconden. De Italiaanse Marta Cavalli werd derde op 1.51. Ellen van Dijk, die vrijdag de tweede etappe had gewonnen, passeerde als zesde de finish op 2.37.
Van Vleuten viel aan op de tweede klim van de dag, de Alto Collao. Ze kwam alleen aan op de top en breidde haar voorsprong op de klim naar de finish steeds verder uit. De inmiddels 39-jarige Van Vleuten, die in Tokio het zilver greep in de olympische wegrace, nam de leiding in het algemeen klassement. De eindzege in de Wielerweek van Valencia kan haar nauwelijks nog ontgaan; ze begint zondag met meer dan een minuut voorsprong op Ludwig aan de vierde en laatste etappe.
"Het is lekker om het seizoen zo te beginnen. Dit is goed voor het vertrouwen", meldde Van Vleuten op haar website. "Ik heb hard getraind en dan is het fijn als zich dat al snel uitbetaalt. Het was echt even een test voor de benen vandaag", aldus de renster, die nog even memoreerde aan de dubbele bekkenbreuk die ze vorig jaar oktober overhield aan een val in Parijs-Roubaix. "Ik kan het bijna niet geloven dat ik zo snel ben hersteld. Die val was 4,5 maanden geleden, half december liep ik nog op krukken."