Vedettes Durant en Irving ook op coronalijst Brooklyn Nets

18 dec 2021, 18:51 Sport
vedette durant achtste basketballer op coronalijst brooklyn nets
ANP
Het coronavirus houdt de Amerikaanse NBA-club Brooklyn Nets in de greep. Kevin Durant en Kyrie Irving zijn ook op de lijst gekomen van basketballers die zijn besmet of in nauw contact zijn geweest met iemand die corona heeft. In totaal zijn er nu negen van de Nets die volgens de gezondheidsprotocollen van de NBA niet in wedstrijden mag uitkomen. Durant en Irving komen op de lijst van afwezigen samen met onder anderen James Harden, LaMarcus Aldridge en Paul Millsap.
Coach Steve Nash zou sterspeler Durant zaterdag sowieso niet opstellen tegen Orlando Magic omdat hij hem rust wilde geven vanwege een pijnlijke rechterenkel. Durant is dit seizoen van grote waarde voor de Nets, die aan kop gaan in de oostelijke divisie van de NBA. De 33-jarige topschutter scoorde deze maand in zeven wedstrijden een gemiddelde van 33 punten.
Irving was juist teruggekeerd in de selectie. Hij is een van de weinige spelers in de NBA die heeft geweigerd zich te laten vaccineren en mag om die reden in ieder geval niet bij de thuiswedstrijden in New York niet in actie komen. De lokale regels staan dat niet toe. Irving heeft dit seizoen nog geen wedstrijd gespeeld en het was de bedoeling dat hij vanaf nu weer zou meedoen in uitwedstrijden, maar doordat hij op de Covid-lijst is gekomen, moet hij zijn rentree langer uitstellen.