Veldrijder Van Aert verslaat Van der Poel in Heusden-Zolder

27 dec 2022, 16:26 Sport
veldrijder van aert verslaat van der poel in heusden zolder
De Belgische veldrijder Wout van Aert heeft in een rechtstreeks duel Mathieu van der Poel verslagen in de wedstrijd om de Superprestige in Heusden-Zolder. Van Aert won het sprintje van de twee favorieten, nadat Van der Poel uit zijn pedaal was geschoten.
Gezien de historie was het niet vreemd dat de strijd in Zolder tussen Van der Poel en Van Aert ging. Sinds 2015 was de Nederlander vijf keer de snelste, de Belg won de overige drie wedstrijden.
Van der Poel, die op tweede kerstdag nog voor Van Aert de wereldbekercross in Gavere had gewonnen, gaf in de eerste ronde meteen gas. Alleen Van Aert kon volgen, terwijl wereldkampioen Tom Pidcock een slechte start kende. De twee rivalen pakten snel 20 seconden en lieten in het vervolg de concurrentie niet meer dichterbij komen. Een groepje met Pidcock bleef gedurende de wedstrijd op een achterstand van rond de halve minuut rijden.
Van der Poel en Van Aert zetten elkaar enkele keren onder druk, maar wisten de ander nooit definitief af te schudden.
"Ik wilde niet met een te grote groep wegrijden", zei Van der Poel. "Alleen Van Aert kon mee. Het was een uurtje vlammen tussen ons beiden, net als tijdens de Ronde van Vlaanderen. Het was jammer dat ik uit mijn pedaal schoot en daardoor niet mee kon sprinten voor de zege. Op de weg gebeurt zoiets niet, maar in de cross heb ik dat wel vaker. Dat is een beetje frustrerend, maar je kan er weinig aan doen."
Van der Poel wilde niet te lang bij zijn tweede plaats stil blijven staan. "Natuurlijk had ik liever gewonnen, maar de veldritten volgen elkaar in hoog tempo op. Woensdag is er in Diegem weer een kans. Het belangrijkste is dat het gevoel goed is."