Veldrijders favoriet in Vlaanderen

07 apr 2019, 5:35 Sport
veldrijders favoriet in vlaanderen
De Ronde van Vlaanderen start zondag (10.30 uur) vanuit Antwerpen met tal van favorieten. Bij de deelnemers aan een poll van de Belgische krant Het Nieuwsblad steken er twee veldrijders bovenuit. Wout van Aert, drievoudig wereldkampioen in de modder, wordt het vaakst genoemd. Bij zijn debuut vorig jaar eindigde de Belg al als negende en nu heeft hij met Jumbo-Visma ook nog een sterke ploeg om zich heen. Mathieu van der Poel is de andere crosser die de overstap naar de weg heeft gemaakt. De regerend wereldkampioen veldrijden maakte de afgelopen weken veel indruk.
Van der Poel werd vorige week vierde in Gent-Wevelgem en won Dwars door Vlaanderen. Renners die eveneens worden verwacht op de hoogtijdag van het Vlaamse wielrennen zijn de Slowaak Peter Sagan, de Tsjech Zdenek Stybar en de winnaar van vorig jaar, de Nederlander Niki Terpstra. De mannen finishen na een koers over 270 kilometer rond 17.00 uur.
De vrouwenkoers eindigt een kleine twee uur eerder. Met Annemiek van Vleuten, Marianne Vos, Ellen van Dijk, de Amerikaanse Coryn Rivera en de Italiaanse Elisa Longo Borghini staan er vijf oud-winnaressen aan de start. De vrouwen starten in Oudenaarde, waar ook de finish is. Zij rijden ruim 159 kilometer.