Veldrijdster Betsema troeft favoriete Brand af in Hulst

03 jan 2021, 14:46 Sport
veldrijdster betsema troeft favoriete brand af in hulst
Veldrijdster Denise Betsema heeft met overmacht de wereldbekerwedstrijd in het Zeeuwse Hulst gewonnen. De 27-jarige Betsema (Pauwels Sauzen-Bingoal) hield in de wedstrijd over zo'n 19 kilometer na een lange solo de favoriete Lucinda Brand, die zich wel verzekerde van de eindzege in de wereldbeker, ruim een minuut achter zich.
"Ik voelde me hier wel thuis, met de dijken en bij het water", zei de van Texel afkomstige Betsema. Ze nam na een goede start van de Belgische Sanne Cant de leiding snel over en breidde haar voorsprong steeds verder uit.
Betsema was dit wereldbekerseizoen twee keer derde en een keer achtste geworden.
De 31-jarige Brand had de wereldbekerwedstrijden van Tabor (Tsjechië), Namen en Dendermonde (beide in België) gewonnen en begon in Zeeland zodoende als de onbedreigde leider in het wereldbekerklassement. Het circuit omvat dit seizoen slechts vijf wedstrijden. De laatste is over drie weken in het Belgische Overijse.
Achter Betsema en Brand werden Ceylin del Carmen Alvarado en Annemarie Worst respectievelijk derde en vierde. Marianne Vos, die debuteerde voor Jumbo-Visma, eindigde buiten de top 10. Ze werd elfde op ruim 3 minuten.
De wedstrijd van Hulst maakte voor het eerst deel uit van het wereldbekercircuit. In het verleden was het een losse cross.