Veldrijdster Van Empel in selectie wereldbekerwedstrijd Gavere

19 dec 2022, 10:35 Sport
veldrijdster van empel in selectie wereldbekerwedstrijd gavere
Bondscoach Gerben de Knegt heeft veldrijdster Fem van Empel opgenomen in de Nederlandse selectie voor de wereldbekerwedstrijd op tweede kerstdag in de Belgische plaats Gavere. Van Empel, de leidster in het klassement, kwam zaterdag op een besneeuwd en ijzig parcours in het Italiaanse Val di Sole ten val en werd per brancard afgevoerd.
De 20-jarige Van Empel raakte een paaltje en ging onderuit. Ze bleef schreeuwend van de pijn liggen. Er werd aanvankelijk gevreesd voor een beenbreuk, maar dit bleek na de eerste onderzoeken niet het geval.
"Fem neemt na haar val in Val di Sole wat extra rust, maar we hebben goede hoop dat ze er in Gavere weer bij kan zijn", verklaarde De Knegt het selecteren van de renster van Pauwels Sauzen-Bingoal. "Een definitieve beslissing daarover valt later deze week."
Volgens haar Belgische ploeg hebben de medische onderzoeken op zondag en maandag geen grote schade aan het licht gebracht. "Geen nieuws is goed nieuws gelukkig", aldus een woordvoerder van Pauwels Sauzen-Bingoal. "Bij de medische onderzoeken werden geen ernstige blessures meer vastgesteld, wel kneuzingen. Vanaf nu is het dag per dag bekijken hoe het evolueert."
Bondscoach De Knegt heeft in totaal tien mannen en veertien vrouwen opgeroepen voor de komende wereldbeker, onder wie ook Annemarie Worst en Yara Kastelijn. Beide rensters waren een periode afwezig.