Venus Williams (42) verliest in Rosmalen van 25 jaar jongere Naef

13 jun 2023, 17:55 Sport
venus williams 42 verliest in rosmalen van 25 jaar jongere naef
Tennisster Venus Williams heeft op het grastoernooi van Rosmalen haar comeback op de tour niet kunnen opluisteren met een overwinning. De 42 jaar oude Amerikaanse verloor in de eerste ronde met 3-6 7-6 (3) 6-2 van de 25 jaar jongere Zwitserse Celine Naef.
"Ik kon niet geloven dat ik tegen Venus Williams mocht spelen op dit podium. Ze is een rolmodel voor me", zei de tiener na haar zege. "Ik was in het begin enorm zenuwachtig, want ik heb nog nooit voor zoveel publiek gespeeld."
Williams begon goed in de eerste set, brak de Zwitserse bij 4-3 en maakte de set af met een lovegame. In de tweede set kwam de Amerikaanse met 4-2 voor, maar ze liet Naef terugkomen en het draaide uit op een tiebreak. Die tiebreak ging met 6-3 naar Naef, die in de derde set doordrukte. In de derde set maakte Williams een uitgebluste indruk en produceerde ze veel onnodige fouten.
Na 2 uur en 18 minuten maakte Naef het af op haar tweede wedstrijdpunt, na opnieuw een reeks fouten van Williams. De voormalig nummer 1 van de wereld kreeg bij het verlaten van het centercourt een staande ovatie. De tribunes waren bovengemiddeld goed gevuld voor een dinsdag, maar niet vol.
Voor Williams was het haar eerste wedstrijd sinds begin januari toen ze deelnam aan het WTA-toernooi van Auckland. Ze accepteerde enkele weken geleden een wildcard voor het toernooi van Rosmalen. De komst van Venus Williams, die zeven keer de beste was op een grand slam, zorgde voor extra drukte op het terrein en veel media-aandacht.
Haar zus Serena Williams, die 23 grandslamtitels veroverde, was ook aanwezig op het Autotron. Haar komst werd pas vlak voor de wedstrijd duidelijk. De gestopte Williams nam niet plaats in de spelersbox, maar koos voor een plek in de schaduw op de hoofdtribune.
Wildcardspeelster Naef, de nummer 202 van de wereld, is de jongste deelneemster bij de vrouwen. Williams was de oudste speelster in het enkelspel.