Verbij over uitblijven goud Jumbo: hier leert Orie ook weer van

12 feb 2022, 14:02 Sport
verbij over uitblijven goud jumbo hier leert orie ook weer van
ANP
Jac Orie bracht vele olympische schaatskampioenen voort. Bij de Spelen van Beijing staat de teller voor de trainer van Jumbo-Visma, de grootste schaatsploeg van de wereld, echter nog op nul. Kai Verbij, die zaterdag teleurstellend als veertiende eindigde op de 500 meter, zegt dat er van paniek geen sprake is.
"Jac leert hier ook van. Hij houdt niet van verliezen. Dit motiveert hem alleen maar extra", aldus Verbij, die niet vindt dat het uitblijven van goud heeft te maken met het aangehouden trainingsschema. "Jac heeft ons wel fit gekregen voor de Spelen. Hopelijk kunnen we de Spelen nog afsluiten met een gouden medaille. Ik een positivo? Dat ben ik zeker niet. Maar ik kan het nu wel een beetje positief zien. Ik vind uitdagingen wel leuk."
Jumbo-Visma behaalde tot dusverre drie zilveren medailles in China (twee keer Patrick Roest en één keer Thomas Krol) en één bronzen (Antoinette de Jong).
Krol en Verbij krijgen vrijdag op de 1000 meter nog kans op goud. Sven Kramer, Roest en Marcel Bosker, allemaal van Jumbo-Visma, zijn de Nederlandse rijders op de ploegachtervolging. De kwartfinale is deze zondag.