Verdediger De Ligt nog niet verlost van schouderblessure

16 jul 2020, 11:12 Sport
verdediger de ligt nog niet verlost van schouderblessure
Matthijs de Ligt blijft worstelen met een onwillige schouder. Ook tijdens de uitwedstrijd van woensdagavond tegen Sassuolo (3-3) had de Nederlandse verdediger van Juventus zichtbaar last.
De rechterschouder van De Ligt schoot in november vorig jaar tijdens het uitduel van Juventus met Atalanta al eens uit de kom. Ook daarna bleef de oud-aanvoerder van Ajax last houden. De coronapauze heeft zijn klachten kennelijk ook niet opgelost.
De Ligt speelde wel de hele wedstrijd tegen Sassuolo. Veel Italiaanse media maken zich zorgen over de Nederlander omdat hij met pijn moet spelen. Juventus wacht al drie duels op rij op een zege en incasseerde in die wedstrijden maar liefst negen tegentreffers.
Toch kan de koploper uit Turijn de negende landstitel op rij nauwelijks meer ontgaan, met een voorsprong van zeven punten op het als tweede geklasseerde Atalanta. Juventus hervat 7 augustus de Champions League als Olympique Lyon met een voorsprong van 1-0 op bezoek komt voor de return van de achtste finales.