Verlies Brouwer/Meeuwsen in tweede WK-partij

30 jun 2019, 19:59 Sport
verlies brouwer meeuwsen in tweede wk partij
Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben de tweede groepswedstrijd bij de WK beachvolleybal in Hamburg verloren. Het Nederlandse duo ging tegen het Argentijnse koppel Julian Amado Azaad/Nicolás Capogrosso in twee sets onderuit: 22-20 21-19. Brouwer en Meeuwsen wonnen het eerste groepsduel en moeten dinsdag in de derde en laatste partij in poule F kwalificatie voor de volgende ronde zien af te dwingen.
Eerder op de dag plaatsten de koppels Joy Stubbe/Marleen van Iersel en Sanne Keizer/Madelein Meppelink zich vroegtijdig voor de knock-outfase. Stubbe en Van Iersel maakten indruk tegen het Australische duo Mariafe Artacho/Taliqua Clancy, de nummers twee van de wereldranglijst: 21-19 24-22. In het eerste duel verraste het Nederlandse tweetal in Hamburg al met een zege op het Amerikaanse duo Brooke Sweat/Kerri Walsh Jennings.
Keizer en Meppelink, als achtste ingeschaald, klopten in hun tweede WK-partij het Australische duo Becchara Palmer/Nicole Laird: 21-16 21-12. Ook het eerste duel in Hamburg had het Nederlandse duo in twee sets gewonnen.