Vermeulen weg als bondscoach volleybalmannen

04 dec 2018, 12:12 Sport
vermeulen weg als bondscoach volleybalmannen
De Nederlandse volleybalbond moet op zoek naar een nieuwe bondscoach voor het mannenteam. Gido Vermeulen maakte dinsdag bekend na vier jaar te vertrekken. De trainer kwam tot dat besluit na een evaluatie van het afgelopen seizoen.
,,Ik heb een fantastische periode gehad met dit team en ik denk dat we het maximale eruit hebben gehaald'', aldus Vermeulen. ,,Vier jaar geleden was het doel om het mannenteam weer terug te brengen naar de top acht van de wereld en dat is gelukt. Het is nu tijd voor nieuwe uitdagingen.''
De 54-jarige Vermeulen volgde eind 2014 Edwin Benne op. Oranje deed dit jaar voor het eerst sinds 2002 weer mee aan het WK. Nederland eindigde bij het toernooi, dat gehouden werd in Bulgarije en Italië, als achtste en steeg op de wereldranglijst van de 25e naar de vijftiende positie. Vermeulen was eerder bondscoach van Jong Oranje en de Nederlandse volleybalvrouwen (2012 tot 2014).
,,Wij bedanken Gido voor de inspanningen die hij heeft gedaan voor de ontwikkeling van het Nederlandse mannenvolleybal. Niet alleen de laatste vier jaar, maar de afgelopen decennia'', aldus Joop Alberda, die momenteel op interim-basis technisch directeur is bij de volleybalbond. Alberda laat weten dat de bond de komende maanden gaat gebruiken om een opvolger voor Vermeulen aan te stellen.
Volgend jaar spelen de volleyballers het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Van 13 tot en met 29 september is ook de Europese titelstrijd. Dat toernooi vindt deels in Nederland plaats.