Verstappen de snelste in eerste training Grote Prijs van Qatar

19 nov 2021, 12:47 Sport
verstappen de snelste in eerste training grote prijs van qatar
ANP
Max Verstappen is voortvarend begonnen aan de Grote Prijs van Qatar. De leider in het kampioenschap van de Formule 1 was veruit de snelste in de eerste vrije training. Hij klokte 1.23,723 op het ruim 5 kilometer lange circuit van Losail. Het is de eerste keer dat de koningsklasse van de autosport het golfstaatje aandoet.
De Fransman Pierre Gasly klokte in zijn AlphaTauri de tweede tijd. Hij gaf 0,437 seconde toe op Verstappen. De Fin Valtteri Bottas reed in zijn Mercedes de derde tijd, op 0,471 seconde van de Limburger, die drie races voor het einde 14 punten voorsprong heeft op de Brit Lewis Hamilton. De regerend wereldkampioen noteerde in zijn Mercedes de vierde tijd. Hij was 0,786 seconde langzamer dan Verstappen. Later vrijdag is nog een tweede vrije training.
Het circuit van Losail ligt midden in de woestijn. De wind had ook het nodige zand op de baan geblazen, maar de coureurs leken daar niet veel last van te hebben. De Duitser Mick Schumacher vloog tegen het einde van de sessie uit de bocht en kwam met zijn Haas-bolide in de grindbak.
Verstappen hangt mogelijk nog een straf boven het hoofd. Concurrent Mercedes vindt dat de Nederlander in de vorige race, de Grote Prijs van Brazilië, over de schreef ging en Hamilton te veel hinderde bij een inhaalactie. De stewards besloten Verstappen tijdens de race niet te straffen, maar Mercedes heeft een verzoek ingediend om het incident nogmaals te beoordelen op basis van andere videobeelden. De stewards bepalen vrijdag of ze het verzoek van Mercedes inwilligen.