Verstappen de snelste in tweede training Spa-Francorchamps

26 aug 2022, 18:12 Sport
verstappen de snelste in tweede training spa francorchamps
Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van België de beste tijd neergezet. De wereldkampioen in de Formule 1 ging in zijn Red Bull als snelste rond op het circuit van Spa-Francorchamps: 1.45,507. Tijdens de training begon het licht te regenen in de Ardennen, waardoor sommige coureurs van de baan schoten.
Verstappen had in de eerste training de derde tijd geklokt. Hij moest toen de Ferrari's van Carlos Sainz en Charles Leclerc voor zich dulden. De Spanjaard was de snelste in 1.46,538, Verstappen gaf ruim twee tienden van een seconde toe. In de tweede sessie was de Nederlander met afstand de beste. Alleen Leclerc zat binnen een seconde van Verstappen, al gaf de Monegask wel bijna 0,9 toe. De Brit Lando Norris eindigde in de McLaren als derde met meer dan een seconde achterstand.
Verstappen heeft aan kop van het WK-klassement maar liefst 80 punten voorsprong op Leclerc. Ze moeten beiden de race op zondag vanuit de achterhoede starten vanwege gridstraffen; Verstappen vanwege onder meer een nieuwe motor, Leclerc vanwege een nieuwe versnellingsbak. Ze hebben het maximaal toegestane aantal overschreden en dat levert ze gridstraffen op. Dat geldt ook voor Norris, Esteban Ocon, Valtteri Bottas en Mick Schumacher. Na de kwalificatie van zaterdag gaat de startopstelling daarom nog flink veranderen.
"Ik was vandaag blij met de auto", zei Verstappen. "Hij voelde gelijk goed aan. We hebben alleen de balans wat verbeterd." Zowel in de eerste als de tweede training hadden de coureurs last van regen. Vorig jaar kon niet geracet worden in de Ardennen vanwege overvloedige regenval. De coureurs reden op zondag alleen drie rondes achter de safetycar, waarna de wedstrijdleiding besloot om 'halve' punten toe te kennen. Verstappen ging als winnaar van de GP van België de boeken in.