Verstappen derde in tweede training Barcelona

11 mei 2018, 16:45 Sport
verstappen derde in tweede training barcelona
Max Verstappen heeft bij de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Spanje de derde tijd neergezet. De snelste ronde van de Limburger in zijn Red Bull ging in 1.18,533 en daarmee was Verstappen 0,274 seconde langzamer dan regerend wereldkampioen Lewis Hamilton, ook de leider in de WK-stand. Aan de einde van de training spinde de Nederlander in de eerste bocht, maar hij hield zijn bolide intact.
Hamilton was in zijn Mercedes met 1.18,259 de snelste in de tweede training op het Circuit de Catalunya, waar zijn teamgenoot Valtteri Bottas in de eerste training met 1.18,148 nog iets sneller was geweest. De Fin bleef in de middag steken op 1.18,611, de vijfde tijd. Sebastian Vettel zette in de Ferrari de vierde tijd neer (1.18,585), zijn Finse teamgenoot Kimi Räikkönen kwam mede door motorproblemen niet verder dan plek zes.
Verstappen moest behalve Hamilton ook zijn teamgenoot Daniel Ricciardo voor zich dulden. De Australiër, die eerder op de dag nog was gecrasht, reed met 1.18,392 de tweede tijd.
,,De updates aan de auto lijken goed te werken'', zei Verstappen. ,,Het is alleen nog wel afwachten hoeveel impact ze hebben tijdens de kwalificatie. Het lijkt best lastig om hier in te halen, dus het is zaak om een goede startpositie te bemachtigen.'' Bij de voorgaande grands prix kon Red Bull in de trainingen ook concurreren met de Mercedessen en Ferrari's, maar die bleken in de kwalificatie steeds nog sneller te kunnen.
Verstappen schreef de Grote Prijs van Spanje twee jaar geleden bij zijn debuut voor Red Bull op zijn naam. Dit seizoen vallen zijn prestaties tot nu toe tegen. Tijdens de vorige race in Azerbeidzjan botsten Verstappen en Ricciardo op elkaar.