Verstappen en Leclerc achteraan in GP België om nieuwe onderdelen

26 aug 2022, 14:44 Sport
verstappen en leclerc achteraan in gp belgie om nieuwe onderdelen
Max Verstappen en zijn concurrent Charles Leclerc moeten allebei achteraan starten in de Grote Prijs van België. De nummers 1 en 2 van de WK-stand in de Formule 1 hebben besloten onderdelen van hun motoren en versnellingsbakken te laten vervangen en dat te bekopen met deze straf. Nog meer coureurs lieten nieuwe onderdelen plaatsen, waardoor de kwalificatie van zaterdag bepaalt wie van hen een beetje meer naar voren mag starten.
Verstappen en zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Pérez kregen voor de Grote Prijs van Hongarije, de laatste race voor de zomerstop, ook al een nieuwe motor in hun Red Bull-auto's. Daarmee reed Verstappen vanaf de tiende startplek naar de zege. Omdat Verstappen en Pérez toen nog niet aan de limiet van maximaal drie motoren per seizoen zaten, leverde ze dat geen gridstraffen op.
De Formule 1 gaat na de zomerstop van een maand dit weekend verder op Spa-Francorchamps, met zondag de race om 15.00 uur. Red Bull-coureur Verstappen heeft 80 punten voorsprong op Leclerc van Ferrari in de strijd om het wereldkampioenschap.