Verstappen gaat van pole op jacht naar tweede seizoenszege in F1

13 dec 2020, 3:39 Sport
verstappen gaat van pole op jacht naar tweede seizoenszege in f1
Max Verstappen gaat om 14.10 uur vanaf pole op jacht naar zijn tweede zege van het seizoen. De Nederlandse nummer 3 van de strijd om de wereldtitel begint helemaal vooraan in het deelnemersveld aan de Grote Prijs van Abu Dhabi, de laatste race van dit jaar in de Formule 1.
Verstappen startte slechts tweemaal eerder vanaf pole. De kopman van Red Bull kijkt uit naar de wedstrijd op het circuit van Yas Marina. "Het was een zwaar seizoen, met veel wedstrijden in korte tijd. Ik krijg nu de kans om mooi af te sluiten."
Verstappen won dit jaar de jubileumrace van de Formule 1 op Silverstone (70th Anniversary Grand Prix) en eindigde nog negen keer op het podium (zes keer tweede en drie keer derde). Hij heeft nog een kleine kans om als tweede te eindigen in het kampioenschap achter wereldkampioen Lewis Hamilton. Dat zou dan ook meteen zijn beste eindklassering zijn.
Valtteri Bottas en wereldkampioen Lewis Hamilton van Mercedes starten respectievelijk van de tweede en derde positie. In Abu Dhabi start voor het eerst dit seizoen geen coureur van Mercedes van pole.