Verstappen: goede start was bepalend

12 mei 2019, 17:37 Sport
verstappen goede start was bepalend
Max Verstappen wist voor de Grand Prix van Spanje al dat de derde plaats het hoogst haalbare was in zijn Red Bull. Toch was de Limburger na afloop blij met die positie. ,,De Mercedessen zijn gewoon te snel. Maar ik had een goed tempo, ik ben daar zeer tevreden over'', zei de Limburger na de race op het circuit van Barcelona, waar hij drie jaar geleden op 18-jarige leeftijd als jongste coureur aller tijden de grand prix won.
Toen profiteerde hij in de slotfase van een crash tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton, destijds de twee kemphanen van Mercedes. Dat scenario bleef dit keer uit; Hamilton en zijn huidige ploeggenoot Valtteri Bottas maakten geen fout en reden keurig naar de eerste en tweede plaats.
,,De start was hectisch. Ik hield me de eerste twee bochten een beetje in en kwam voor de derde bocht goed uit. Daardoor kon ik oprukken naar de derde plaats. Zo'n actie maakt je wedstrijd'', aldus Verstappen. ,,Ik kon daarna in mijn eigen ritme rijden.''
Vrijwel de gehele race hield hij de Ferrari's van Sebastian Vettel en Charles Leclerc op afstand, hoewel het in het slotfase nog even spannend werd. Er kwam een safetycar op de baan, waardoor het pak rijders weer kort achter elkaar kwam te rijden. Bij de herstart was het opletten voor Verstappen. ,,Het is moeilijk verdedigen als er een Ferrari vlak achter je zit. Ik moest dus alle beschikbare kracht in de motor gebruiken op het rechte stuk, maar het kwam goed'', zei de Limburger op Ziggo Sport.
Verstappen haalde in de WK-stand Vettel in en staat nu derde met 66 punten, 2 meer dan de Duitser.