Verstappen grijpt mis bij BBC-verkiezing mondiale ster

19 dec 2021, 21:59 Sport
verstappen grijpt mis bij bbc verkiezing mondiale ster
Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen heeft bij de jaarlijkse sportverkiezing van de Britse omroep BBC naast de trofee voor de World Star of the Year gegrepen. De onderscheiding ging naar de Ierse jockey Rachael Blackmore. Zij won in april met Minella Times als eerste vrouwelijke jockey de Grand National, de befaamde paardenrace op Aintree.
Verstappen had voor de mondiale sportprijs ook concurrentie van de Mexicaanse bokser Saúl 'Canelo' Álvarez, American footballer Tom Brady uit de VS, de Servische tennisser Novak Djokovic en de Jamaicaanse atlete Elaine Thompson-Herah, die in Tokio olympisch goud won op de 100, 200 en 4x100 meter.
Vorig jaar ging de prijs naar de Russische UFC-vechter Chabib Noermagomedov.
Verstappen (Red Bull) veroverde in de Formule 1 vorige week zondag in Abu Dhabi de wereldtitel na een adembenemend gevecht met de Brit Lewis Hamilton (Mercedes). Tot en met dinsdag 14 december kon via de website van de BBC gestemd worden.
Tennisster Emma Raducanu werd tijdens het BBC-gala uitgeroepen tot Britse sportpersoonlijkheid van het jaar. Ze won in september op 18-jarige leeftijd de titel op de US Open. Raducanu was via het kwalificatietoernooi doorgedrongen tot het hoofdschema. Ze verloor in New York op haar lange weg naar de titel geen set.
De Britten maken op hun sportgala geen onderscheid tussen mannen en vrouwen, zoals in Nederland wel gebeurt. Zij kiezen een sportpersoonlijkheid van het jaar. Naast Raducanu waren schoonspringer Tom Daley, bokser Tyson Fury, zwemmer Adam Peaty, voetballer Raheem Sterling en paralympisch wielrenster Sarah Storey genomineerd.