Verstappen heeft goede testdag in Formule 1 in Bahrein

23 feb 2023, 18:00 Sport
verstappen heeft goede testdag in formule 1 in bahrein
Max Verstappen heeft op de eerste testdag in aanloop naar het nieuwe seizoen in de Formule 1 meteen flink doorgereden. De Nederlandse wereldkampioen reed op het circuit van Sakhir in Bahrein in zijn nieuwe Red Bull maar liefst 157 rondes, de meeste van allemaal. De snelste tijd kwam ook nog eens op zijn naam, met 1.32,837.
Verstappen kwam zowel in de ochtend- als de middagsessie in actie.
Nyck de Vries, die dit seizoen als vaste rijder debuteert bij AlphaTauri, reed alleen op het tweede deel van de dag. Hij kwam tot 85 rondes, met als zijn beste tijd 1.34,559. Verstappen en De Vries komen beiden ook vrijdag in actie. De Vries gaat ook zaterdag nog de baan op.
"Ik heb me goed kunnen focussen op de auto, dingen kunnen uitproberen en de nieuwe banden voor dit jaar leren aanvoelen", reageerde Verstappen. "We hebben aardig wat kennis opgedaan, dus het was allemaal wel oké vandaag. Ik denk dat het voor iedereen een wat gemakkelijkere start van het seizoen wordt dan het voorgaande, omdat we het afgelopen jaar op allerlei gebied al veel kennis hebben kunnen opdoen."
Achter Verstappen reed de Spanjaard Fernando Alonso in zijn Aston Martin de tweede tijd, voor zijn landgenoot Carlos Sainz (Ferrari).
Ook volgens teambaas Christian Horner was het voor Verstappen een zinvolle dag geweest. "Het ziet er allemaal goed uit", zei hij. "Verder is zo'n test zoiets als een eerste dag op een nieuwe school. We zien de auto's in nieuwe kleuren. We willen nu vooral zoveel mogelijk leren. We hebben goede 'feedback' van Max gekregen, daar gaan we mee aan de slag."
De coureurs willen tijdens de testdriedaagse, tot en met zaterdag, zoveel mogelijk kilometers maken om van alles te kunnen uitproberen. Data verkrijgen over de nieuwe auto is vooralsnog belangrijker dan de gereden tijd.
Het kampioenschap begint volgende week zondag met de Grote Prijs van Bahrein op het circuit van Sakhir.