Verstappen opent met vierde trainingstijd

21 jun 2019, 12:57 Sport
verstappen opent met vierde trainingstijd
Max Verstappen is de Grote Prijs van Frankrijk begonnen met de vierde tijd in de eerste vrije training. De coureur van Red Bull gaf 0,880 seconden toe op Lewis Hamilton, die in zijn Mercedes de beste tijd klokte. De Fin Valtteri Bottas (Mercedes) noteerde de tweede tijd en de Monegask Charles Leclerc (Ferrari) de derde.
Veel coureurs hadden in de training moeite hun bolide in bedwang te houden op circuit Paul Ricard. Ook Verstappen miste de nodige grip en dat leidde tot een slippertje in de tweede 'chicane', waar de coureurs vanuit topsnelheid (meer dan 300 kilometer per uur) hard moeten afremmen voor de bocht.
De Red Bull is voorzien van een nieuwe upgrade van de Honda-motor. Het team hoopt daarmee het verschil in snelheid met Mercedes en Ferrari weer wat kleiner te maken.
De Grote Prijs van Frankrijk is de achtste race van het jaar. Hamilton won al vijf races en gaat riant aan de leiding in het kampioenschap. Verstappen staat vierde. De Limburger eindigde vorig jaar als tweede in de race, achter Hamilton.