Verstappen: regen kan de zaken opschudden in Formule 1

28 jul 2020, 20:36 Sport
verstappen regen kan de zaken opschudden in formule 1
ANP
Voor Max Verstappen hoeft het zondag bij de Grote Prijs van Groot Brittannië niet per se droog te blijven. "Het kan natuurlijk regenen op Silverstone, ook al is het zomer in Groot-Brittannië. Maar ik hou van die omstandigheden en misschien vinden we het niet erg als het gaat regenen, want dat zou de zaken wel eens op kunnen schudden", laat de Formule 1-coureur van Red Bull lachend weten op Verstappen.com.
Verstappen heeft na een weekje rust weer zin om te gaan racen. Opnieuw wacht hem een zogenoemde triple header, drie GP's in drie weekeinden achter elkaar. Op 9 augustus vormt Silverstone weer het decor en op 16 augustus wordt de Grote Prijs van Spanje verreden in Barcelona.
"Silverstone is een heel mooi circuit om te rijden", zegt Verstappen. "De bochten op Silverstone zijn waanzinnig snel en Copse is vol gas! De bocht Maggots is ook voluit in de zevende versnelling, wat al geweldig is. Vooral in de kwalificatie, omdat je niet eens meer op de rem tikt, maar gewoon terugschakelt. Op Silverstone moet je de juiste vleugelafstelling hebben, en voor de langzamere bochten wil je natuurlijk meer downforce en grip hebben."
Verstappen eindigde op 19 juli bij de Grote Prijs van Hongarije op de tweede plaats, nadat hij tijdens de opwarmronde zijn bolide nog flink had beschadigd. Dankzij een topprestatie van zijn team kon hij toch nog aan de race deelnemen en op het podium eindigen.
"Ik heb de video teruggekeken, hoe de monteurs op de grid aan mijn auto werkten en het was geweldig wat ze gepresteerd hebben. Het was gaaf om te zien dat ze allemaal precies wisten hoe ze moesten werken en wat ze moesten doen, zelfs in zo'n onverwachte situatie. Het was goed dat ze na dat beetje extra stress een week vrij hadden om thuis samen met familie te zijn."