Verstappen snelst in kwalificatie GP België, maar pole voor Sainz

27 aug 2022, 17:40 Sport
verstappen snelst in kwalificatie gp belgie maar pole voor sainz
Max Verstappen heeft in de kwalificatie voor de Grote Prijs van België de beste tijd gereden. Maar omdat de leider in de WK-stand zijn motor heeft laten vervangen, start de Nederlander zondag vanuit de achterhoede aan de race op Spa-Francorchamps en niet vanaf poleposition. Die plek is voor Carlos Sainz van Ferrari, die de tweede tijd reed.
Sergio Pérez, teamgenoot van Verstappen bij Red Bull, start naast de Spanjaard vanaf de eerste startrij. De Mexicaan reed de derde tijd, op een kleine 8 tienden van een seconde van de 1.43,665 van Verstappen. Op die tijd moest ook Sainz ruim 6 tienden toegeven. Charles Leclerc, de grootste concurrent van Verstappen voor de wereldtitel, reed de vierde tijd.
Maar de Monegask van Ferrari koos ervoor onder meer zijn versnellingsbak te laten vervangen en start als zestiende, een plekje achter Verstappen. Leclerc was in de tweede sessie nog de snelste, Verstappen in de eerste.
Ook Esteban Ocon, Lando Norris, Valtteri Bottas en Mick Schumacher worden teruggezet in de startopstelling voor de race van zondag om 15.00 uur vanwege nieuwe onderdelen.
De kwalificatie voor de Grote Prijs van België begon 25 minuten later door een kapotte vangrail, veroorzaakt door een crash in de Porsche Mobil 1 Supercup.