Verstappen tweede bij tweede vrije training

20 sep 2019, 12:07 Sport
verstappen snelste bij eerste vrije training
ANP
Max Verstappen heeft bij de tweede vrije training voor de Grote Prijs Formule 1 van Singapore de tweede tijd gereden. Hij moest in de Singaporese avond onder het kunstlicht alleen Lewis Hamilton in de Mercedes met een verschil van 0,184 seconde voor zich dulden.
Verstappen was vrijdagmiddag (plaatselijke tijd) in zijn Red Bull nog de snelste tijdens de eerste vrije training op het 5.071 meter lange Marina Bay Circuit Park. In die sessie was hij 0,16 sneller dan de Duitser Sebastian Vettel (Ferrari) en 0,66 seconde sneller dan Hamilton.
Verstappen, de nummer drie in de tussenstand van het wereldkampioenschap, was tevreden na de twee sessies. "We hadden een goede dag. We hebben een paar dingen op de auto geprobeerd en die werkten, we lijken competitief maar Lewis is ook erg snel. Mercedes is nog steeds het dominante team. Ik had wat verkeer in mijn laatste sector maar over het algemeen was het wel een goede dag en ben ik tevreden", aldus de Nederlander op Verstappen.nl.
Zaterdagmiddag volgt nog een derde vrije training, in de avond gevolgd door de kwalificatie. De race wordt zondagavond (plaatselijke tijd) verreden onder kunstlicht.
Verstappen heeft hoge verwachtingen van deze wedstrijd. Hij haalde al meerdere keren het podium in de voorgaande jaren en werd vorig jaar tweede. De sleutel voor een goed resultaat ligt bij de kwalificatie, meent hij. "Inhalen is hier heel lastig, dus in de kwalificatie moet je echt pieken", aldus de Limburger.