Verstappen start in GP Abu Dhabi vanaf poleposition

12 dec 2020, 15:18 Sport
verstappen start in gp abu dhabi vanaf poleposition
Max Verstappen start zondag in de Grote Prijs van Abu Dhabi in de Formule 1 vanaf poleposition. De Nederlander, de nummer 3 van de strijd om de wereldtitel, reed in zijn Red Bull in de laatste kwalificatie van dit seizoen de snelste tijd. "Verbazingwekkend, geweldig gedaan jongens", riep hij via de boordradio naar zijn team.
Eenmaal uit zijn auto was het enthousiasme er niet minder om. "Ik ben hier heel blij mee", vervolgde de coureur. "Het was zeker niet gemakkelijk. Er zaten veel bochten in het circuit en daardoor was de kans op een fout altijd aanwezig. Maar het ging geweldig, ik kan het niet anders zeggen. Het was een zwaar seizoen, met veel wedstrijden in korte tijd. Ik krijg nu de kans om mooi af te sluiten."
Valtteri Bottas en wereldkampioen Lewis Hamilton werden op het circuit van Yas Marina in hun Mercedessen respectievelijk tweede en derde. Hamilton keerde terug na even weg te zijn geweest wegens een positieve test op het coronavirus. "Het belangrijkste is dat ik terug ben. Wel is het voor mij nu even zoeken naar het juiste ritme. Het ging niet slecht, maar nog niet zoals het moet. Ik feliciteer echter vooral Max met zijn prachtige prestatie."
Voor Verstappen was het de eerste pole van dit seizoen en zijn derde in totaal. Het is bovendien de eerste keer dat in dit seizoen de eerste startplek niet voor een Mercedes is. Verder is het ook nog eens voor de eerste keer sinds 2013 dat Mercedes in Abu Dhabi niet op poleposition staat.
In de drie voorafgaande vrije trainingen was Verstappen twee keer goed geweest voor de snelste tijd.