Verstappen start ook tijdens GP van Oostenrijk vanaf poleposition

03 jul 2021, 16:07 Sport
verstappen start ook tijdens gp van oostenrijk vanaf poleposition
Max Verstappen gaat zondag tijdens de Grote Prijs van Oostenrijk in de Formule 1 opnieuw van poleposition van start. De 23-jarige leider van het WK-klassement was in de kwalificatie 0,048 seconden sneller dan Lando Norris van McLaren. Lewis Hamilton, de concurrent van Verstappen, start vanaf de vierde plek. Sergio Pérez, de ploeggenoot van Verstappen, gaat als derde van start.
Vorig weekend startte Verstappen tijdens de GP van Stiermarken, verreden op hetzelfde circuit, ook al vanaf de eerste startpositie. Een week eerder veroverde de coureur van Red Bull ook pole bij de GP van Frankrijk, die hij net als de GP van Stiermarken wist te winnen.
Verstappen was vrijdag op de thuisbasis van Red Bull de snelste in de eerste vrije training en noteerde eerder op zaterdag ook de beste tijd in de derde training.
In het klassement heeft Verstappen 18 punten meer dan Hamilton, die zaterdag zijn contract bij Mercedes verlengde. Hamilton was tijdens de kwalificatie 0,294 seconden langzamer dan Verstappen.
Carlos Sainz en Charles Leclerc van Ferrari stelden flink teleur en haalden het derde en laatste deel van de kwalificatie niet. Ze gaan respectievelijk als elfde en twaalfde van start.
De race begint zondag om 15.00 uur en wordt verreden voor volle tribunes. Vorig jaar werd de GP van Oostenrijk gewonnen door Valtteri Bottas van Mercedes, die nu de vijfde startplek veroverde.