Verstappen trots op eerste zege in Monaco

23 mei 2021, 17:22 Sport
verstappen trots op eerste zege in monaco
Met de Grote Prijs van Monaco won Max Verstappen zondag in de Formule 1 de race waar hij als kleine jongen al graag naar keek. "Deze grand prix wil je altijd winnen. Ik ben heel trots", zei Verstappen, die de GP door de smalle straten van zijn woonplaats van start tot finish domineerde.
De kopman van Red Bull sprong van blijdschap in de armen van zijn monteurs nadat hij zijn bolide op het rechte stuk van het circuit had geparkeerd, voor het bordje met het nummer 1. Verstappen kreeg een knuffel van Helmut Marko, de topadviseur van Red Bull, en een kus van zijn Braziliaanse vriendin Kelly Piquet. "Het is zo speciaal om hier te winnen. Ik sta hier voor het eerst op het podium. Het was een geweldige race. Ik heb nooit echt het gevoel gehad dat ik onder druk stond. We moesten veel rondes rijden, dus het was zaak de focus te houden en de banden te 'managen'. Heel cool om hier te winnen", zei Verstappen, die daarna even zwaaide naar prins Albert die boven op het podium al op hem stond te wachten.
De Nederlander kreeg ook de complimenten van tennisster Serena Williams, die aan de finish met de zwart-wit geblokte vlag mocht zwaaien. "Felicitaties aan Max", zei de Amerikaanse winnares van 23 grandslamtitels. "Heel inspirerend. Het is niet aan mij om hem hier op dit circuit advies te geven." Verstappen hoorde het lachend aan en ging daarna het podium op om uit handen van prins Albert de gouden winnaarstrofee te ontvangen.
De 23-jarige coureur nam de leiding in het WK-klassement over van Lewis Hamilton, die niet verder kwam dan de zevende plek in Monaco. "Maar ik heb al vaak gezegd: dit is een heel lang seizoen", zei Verstappen bij Ziggo Sport. "Na de laatste twee wedstrijden is dit echt top. We moeten zorgen dat we ieder weekeinde competitief zijn. In die zin is Monaco wel een beetje vertekenend. Op de normale circuits is Mercedes weer enorm sterk."
Verstappen merkte voor de start dat zijn monteurs behoorlijk zenuwachtig waren. "Ik zei tegen ze: ik weet wat ik moet doen in de auto, jullie weten wat je moet doen bij de pitstops. Het komt goed." De Nederlander hield woord en nestelde zich na een foutloze race voor het eerst aan kop van de WK-stand.