Verstappen vervolgt in België jacht op Bottas

01 sep 2019, 5:36 Sport
verstappen vervolgt in belgie jacht op bottas
Na een onderbreking van een kleine maand wordt het Formule 1-seizoen hervat met de Grote Prijs van België. Max Verstappen start zondagmiddag om 15.10 uur vanaf de vijfde positie en pole-position is voor de Monegask Charles Leclerc, rijdend voor Ferrari.
Verstappen vervolgt in Spa-Francorchamps de jacht op de als tweede geklasseerde Valtteri Bottas (Mercedes), die in het WK-klassement nog maar zeven punten meer heeft dan de Nederlander: 188 om 181. Lewis Hamilton staat al op 250 punten.
De GP van België is voor Verstappen nog nooit erg succesvol geweest. Vorig jaar werd hij er weliswaar derde, in 2017 werd hij tiende en een jaar eerder elfde. Ook gezien de verrichtingen van afgelopen twee dagen mogen er geen grote prestaties van Verstappen verwacht worden. Na de kwalificatie gaf de coureur van Red Bull al te kennen dat zijn bolide moeite heeft met het vermogen. Verstappen zei dat hij verwacht dat Ferrari waarschijnlijk te snel zal zijn.
Verstappen wordt bij Red Bull vergezeld door Alexander Albon, die in de pauze van de Formule 1 werd aangewezen als vervanger van de teleurstellend presterende Pierre Gasly.