Verstappen vierde in eerste training voor GP van Mexico

28 okt 2022, 21:08 Sport
verstappen vierde in eerste training voor gp van mexico
Max Verstappen heeft bij de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Mexico de vierde tijd neergezet. De wereldkampioen was in de Red Bull 0,120 seconde langzamer dan de Spanjaard Carlos Sainz. Die was met 1.20,707 de snelste in de Ferrari.
Sainz' teamgenoot Charles Leclerc zette op 46 duizendsten van een seconde de tweede tijd neer. Verstappens teamgenoot Sergio Pérez was op zijn thuisbaan in Mexico-Stad goed voor de derde tijd, ongeveer dezelfde tijd als de wereldkampioen.
De training werd met een rode vlag vroegtijdig beëindigd nadat de AlphaTauri van Liam Lawson was stilgevallen. Nyck de Vries kwam in actie in de Mercedes en zette de achttiende tijd neer. Hij was 3,875 seconden langzamer dan Sainz. De Vries reed in plaats van George Russell.
Verstappen verloor halverwege de training de controle over zijn wagen. "Ongelooflijk, ik heb totaal geen grip", zei de wereldkampioen na zijn spin. Kort daarop was er voor de eerste keer een rode vlag nadat Pietro Fittipaldi die in plaats van Kevin Magnussen in de Haas reed, door motorproblemen zijn wagen naast de baan zette. De tweede rode vlag na de problemen bij Lawson betekende het einde van de training.
Verstappen veroverde bij de Grote Prijs van Japan voor de tweede keer de wereldtitel. Vorige week boekte de Red Bull-coureur in de Grote Prijs van de Verenigde Staten de dertiende seizoenszege, waarmee hij het record van de meeste zeges in een jaar deelt met Michael Schumacher en Sebastian Vettel. Als hij een van de resterende drie races wint, is hij alleen recordhouder.
De tweede vrije training begint om 23.00 uur. Zaterdag is de derde training en de kwalificatie.