Verstappen vijfde in tweede training

06 apr 2018, 18:57 Sport
verstappen vijfde in tweede training
Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Bahrein de vijfde tijd neergezet. De snelste ronde van de Nederlandse coureur tijdens de avondsessie op het circuit van Sakhir ging in 1.30,745, waarmee hij bijna een seconde langzamer was dan Kimi Räikkönen in de Ferrari (1.29,817).
De Fin was een fractie sneller dan zijn Duitse teamgenoot Sebastian Vettel. De Mercedes-coureurs Valtteri Bottas (derde) en Lewis Hamilton (vierde) gaven beiden ruim een halve seconde toe op Räikkönen, die met nog een kwartiertje te gaan zijn Ferrari aan de kant moest parkeren omdat een wiel niet goed vast bleek te zitten. Het leverde de Italiaanse renstal 'slechts' een boete van 5000 euro op, Räikkönen ontsnapte aan een gridstraf.
Verstappen kon zonder problemen ruim dertig rondjes rijden. Tijdens de eerste sessie was hij al snel stilgevallen in zijn Red Bull, zonder een rondetijd te hebben geklokt. Samen met toegesnelde stewards duwde Verstappen zijn racewagen terug naar de pitstraat. De monteurs konden het elektronische probleem niet direct verhelpen, waardoor de Limburger de rest van de sessie aan de kant moest blijven. ,,Dat kan gebeuren, dus ik maak me geen zorgen om de rest van het weekeinde'', zei Verstappen. ,,Maar het is niet ideaal, omdat ik nu in de tweede training pas kon gaan zoeken naar balans in de auto.''
Hij zag zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo de beste tijd neerzetten (1.31,060). In de avondsessie, die onder kunstlicht werd verreden, eindigde Ricciardo net achter Verstappen. ,,De snelheid in de lange run was goed, het ziet er dus positief uit'', aldus de Nederlander.
Zaterdag is nog een training, gevolgd door de kwalificatie voor de race van zondagavond. Vettel schreef vorige maand de openingsrace in Australië op zijn naam.