Verstappen wacht nog werk in Bahrein

29 mrt 2019, 17:57 Sport
verstappen wacht nog werk in bahrein
ANP
Max Verstappen heeft nog werk te doen in de aanloop naar de Grote Prijs van Bahrein. De Nederlandse coureur van Red Bull reed in de tweede vrije training de zesde tijd, nadat hij in de eerste vrije training niet verder was gekomen dan de vijfde tijd.
De coureurs van Ferrari lieten zich zien in Bahrein. Ze stelden twee weken geleden nog teleur in Melbourne maar waren in beide vrije trainingen veruit de beste. Charles Leclerc was de snelste in de eerste vrije training, vlak voor zijn ploeggenoot Sebastian Vettel. In de tweede vrije training was Vettel iets sneller dan Leclerc.
Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, uitkomend van Mercedes, moesten meer dan een halve seconde toegeven op hun concurrenten van Ferrari. Verstappen moest in de tweede vrije training ook nog Nico Hülkenberg van Renault voorlaten.
Verstappen was nog niet helemaal tevreden met zijn RB15 op het circuit van Sakhir. ,,We konden best goed mee in de lange trainingsronden op de mediumbanden, maar we moeten nog meer grip zien te vinden met de zachte banden. We hebben nog werk te doen. We moeten naar de data kijken wat we kunnen verbeteren."
Het verbaasde de Nederlander ook niet dat Ferrari de snelste tijden liet zien. ,,Ik weet niet wat er bij hen misging in Melbourne, maar nu zijn ze weer heel snel. Ze hebben hun problemen opgelost. Dat hadden we ook verwacht."
De Grand Prix van Bahrein wordt zondag verreden.