Verstappen wordt moe van alle vragen

07 jun 2018, 18:12 Sport
verstappen wordt moe van alle vragen
Max Verstappen is alle op- en aanmerkingen op zijn rijgedrag een beetje beu. ,,Ik word moe van alle vragen'', verzuchtte de Formule 1-coureur van Red Bull in de aanloop naar de Grand Prix van Canada zondag in Montreal. ,,Het heeft geen zin meer om over mijn rijstijl te praten. Ik zal echt niet veranderen. Ik ben op mijn manier gekomen waar ik nu ben en blijf gewoon mijn ding doen.''
Toen een Britse verslaggever toch nog een poging deed om Verstappen te verleiden tot een reactie op alle kanttekeningen, was de bekritiseerde autoracer er helemaal klaar mee. ,,Als ik nu nog meer vragen hierover hoor, deel ik een kopstoot uit'', grapte hij.
Verstappen beleeft tot dusver een moeizaam seizoen in de koningsklasse van de autosport. Hij reed in de eerste zes races van dit jaar pas één keer naar het podium. Crashes met onder anderen teamgenoot Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel van Ferrari leverden hem veel kritiek op. Bijna twee weken geleden reed de twintigjarige Nederlander in Monaco zijn bolide in de derde vrije training via de vangrails de omheining in. Door de opgelopen schade kon hij niet deelnemen aan de kwalificatie. Vanaf de laatste startpositie eindigde hij tijdens de Grand Prix nog als negende.
,,Ik heb dit seizoen slechts twee fouten gemaakt. Eén was in Monaco. Ik weet precies wat ik beter moet doen.''