Verstappen worstelt: vijftiende tijd in tweede training Singapore

20 sep , 14:37 Sport
anp200924153 1
SINGAPORE (ANP) - Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Singapore slechts de vijftiende tijd gereden. De drievoudig wereldkampioen kreeg de snelheid niet in zijn Red Bull en was meer dan 1,2 seconde langzamer dan Lando Norris van McLaren die de snelste was op het circuit van Marina Bay (1.30,727).
Charles Leclerc klokte in zijn Ferrari de tweede tijd. Hij gaf maar 0,058 seconde toe op Norris. Carlos Sainz noteerde de derde tijd, de Spanjaard was 0,629 seconde minder snel dan Norris.
Verstappen won nog nooit de race in Singapore en temperde donderdag in zijn vooruitblik de verwachtingen voor de komende race op zondag. Hij meent dat zijn auto te gevoelig is voor de hobbels en kerbstones op het stratencircuit van Singapore. De trainingen op vrijdag zullen hem niet veel vertrouwen hebben gegeven.
De Nederlander leidt weliswaar nog steeds in het kampioenschap, maar hij heeft de laatste zeven grands prix geen overwinning kunnen vieren. Zijn voorsprong op eerste belager Norris is geslonken tot 59 punten. De coureurs rijden zaterdag nog de derde training en daarna de kwalificatie. De Grote Prijs van Singapore op zondag is de achttiende race in het seizoen, dat in totaal 24 races telt.