Verstappen zevende in tweede training Rusland

25 sep 2020, 15:42 Sport
verstappen zevende in tweede training rusland
Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Rusland de zevende tijd neergezet. De Nederlandse coureur was in zijn Red Bull op het circuit van Sotsji ruim 1,5 seconde minder snel dan Valtteri Bottas, de Fin die in zijn Mercedes met 1.33,519 de beste tijd klokte. Verstappen was eerder op de dag derde geworden in de eerste training, waarin Bottas ook de tijdenlijst aanvoerde.
Alleen Lewis Hamilton bleef in de buurt van zijn teamgenoot. De Brit, onbedreigd leider in de WK-stand, zat 0,267 seconde achter de Fin. Daniel Ricciardo gaf als nummer 3 van de tweede training al ruim een seconde toe in zijn Renault-bolide.
Zaterdag volgt de kwalificatie voor de race van zondag. Verstappen viel uit in de laatste twee grands prix, beide in Italië. Hij zakte daardoor naar de derde plaats in het WK, achter de twee Mercedes-coureurs. De Nederlander wist in Rusland nog nooit het podium te halen.
"We weten dat dit niet ons beste circuit is", zei Verstappen na de eerste trainingsdag. "We hebben in beide sessies een andere 'downforce' geprobeerd, om te kijken wat het beste is. We hadden in de tweede training wat sneller kunnen zijn, maar we hebben veel dingen geprobeerd. Sommige dingen werkten en sommige niet. De kwalificatie wordt lastig, ik weet niet zeker of we de top 3 kunnen halen. Maar ik denk dat we in de race aardig kunnen meedoen in het gevecht vooraan. We zullen wel hard moeten blijven werken om het podium te halen."