Vettel is niet meer verrast over hegemonie Mercedes in Formule 1

19 jul 2020, 18:53 Sport
vettel is niet meer verrast over hegemonie mercedes in formule 1
Wat hij ook probeerde, Sebastian Vettel kwam uiteindelijk niet verder dan een zesde plaats in de Grote Prijs van Hongarije. "Ik had echt gehoopt dat er iets meer in zou zitten", zei de Duitser die Ferrari aan het einde van het seizoen moet verlaten. "Maar dit is het wel een beetje. Het is niet anders."
De 33-jarige Vettel moest meer dan een ronde toegeven op Lewis Hamilton, die de Grote Prijs van Hongarije voor de derde keer op rij won. De viervoudig wereldkampioen is allang niet meer verrast over de hegemonie van Mercedes in de Formule 1. "Zij zijn van een ander niveau", zei Vettel. "Dat weten we al een tijdje."
Vettel en zijn ploeggenoot Charles Leclerc waren in de eerste drie races van dit seizoen niet meer de uitdagers van Hamilton en Valtteri Bottas. Ze worden ook door andere teams eenvoudig voorbij gereden. Vettel staat voorlopig slechts tiende in de tussenstand van het WK. Leclerc bekleedt de zevende positie.
De Formule 1 gaat over twee weken verder op het Britse circuit van Silverstone. "Hopelijk hebben we het dan iets beter voor elkaar", zei Vettel die afgelopen week nadrukkelijk in verband werd gebracht met een transfer naar de renstal Racing Point, dat volgend jaar onder de naam Aston Martin gaat racen. "De toekomst ligt open, we zien wel."