Vettel mist vanwege corona ook Formule 1-race in Saudi-Arabië

25 mrt 2022, 8:43 Sport
vettel mist vanwege corona ook formule 1 race in saudi arabie
ANP
De Duitse coureur Sebastian Vettel mist vanwege een coronabesmetting ook de tweede race van het seizoen, de Grote Prijs van Saudi-Arabië. Zijn landgenoot Nico Hülkenberg vervangt Vettel net als vorige week in Bahrein bij Aston Martin. "We verwachten dat Sebastian fit is voor GP van Australië", aldus de renstal.
Viervoudig wereldkampioen Vettel (34) testte vorige week voorafgaand aan de openingsrace in Bahrein positief op het coronavirus. Aston Martin riep toen reservecoureur Hülkenberg op als vervanger. De Duitser kwam op het circuit van Sakhir niet verder dan de zeventiende en laatste plaats.
Aston Martin sprak donderdag de hoop uit dat Vettel negatief zou testen en dan van Bahrein naar Saudi-Arabië kon vliegen, maar vrijdagochtend meldde de renstal dat dit niet lukt. "Nico Hülkenberg doet de trainingen, kwalificatie en race samen met Lance Stroll", aldus Aston Martin. Vrijdag staan twee vrije trainingen op het circuit van Djedda op het programma. Vettel hoopt op 10 april in Australië aan zijn seizoen te kunnen beginnen.