Vettel voor laatste race bij Ferrari: we hebben gefaald

11 dec 2020, 21:36 Sport
vettel voor laatste race bij ferrari we hebben gefaald
ANP
Sebastian Vettel heeft voorafgaand aan zijn laatste race in de Formule 1 voor Ferrari een harde conclusie getrokken. "We hebben gefaald", zei de Duitse coureur in Abu Dhabi. "We hadden de ambitie om wereldkampioen te worden, maar het is ons niet gelukt."
Vettel veroverde tussen 2010 en 2013 vier keer op rij de wereldtitel met Red Bull. De Duitser verhuisde in 2015 naar Ferrari, met de ambitie om daar in de voetsporen te treden van zijn illustere landgenoot Michael Schumacher. 'Schumi' pakte vijf van zijn zeven wereldtitels in de rode bolide van de Italiaanse renstal. Vettel moest het echter jaar na jaar met Ferrari afleggen tegen de snellere Mercedessen. Hij eindigde twee keer als tweede in het WK en een keer als derde. Het laatste seizoen van Vettel in Italiaanse dienst verloopt helemaal teleurstellend, met pas één podiumplaats.
"We moesten het opnemen tegen een heel sterke combinatie van rijder en team, een van de sterkste combinaties ooit", zei Vettel over zijn rivaal Lewis Hamilton van Mercedes. "Het was ons doel om ze te verslaan, maar in dat opzicht hebben we gefaald. Er zijn veel redenen te bedenken waarom het niet gelukt is, maar dat zou niet eerlijk zijn. Het is gewoon de waarheid. Er is niets verkeerds aan om dat hardop uit te spreken."
De 33-jarige Vettel begint zondag aan zijn 118e en laatste race voor Ferrari. De Duitser won er daarvan veertien. Alleen Schumacher (72) en Niki Lauda (15) wonnen meer grands prix in Italiaanse dienst. Vettel heeft voor volgend seizoen een stoeltje gekregen bij Aston Martin, dat nu nog Racing Point heet. Zijn huidige teamgenoot Charles Leclerc rijdt in Abu Dhabi met een helm met daarop de tekst 'Danke Seb' (bedankt Seb) en enkele foto's van hen samen.