Vingegaard na ritwinst leider in Polen

08 aug 2019, 18:49 Sport
vingegaard na ritwinst leider in polen
ANP
Wielrenner Jonas Vingegaard heeft de zesde etappe van de Ronde van Polen gewonnen. De 22-jarige Deen van Jumbo-Visma was de sterkste in de koninginnenrit over 160 kilometer van Zakopane naar Koscielisko.
Vingegaard boekte niet alleen zijn eerste profzege. Hij nam de leiding in het algemeen klassement over van de Duitser Pascal Ackermann. Vingegaard heeft in het algemeen klassement nu een voorsprong van 4 seconden op Pavel Sivakov van Team Ineos.
Vingegaard was aan de finish de snelste van een kopgroep van drie renners. De Rus Pavel Sivakov eindigde als tweede, vlak voor de Australiër Jai Hindley van Team Sunweb.
De talentvolle Deen bezorgde Jumbo-Visma alweer de veertigste zege van het seizoen. Hij droeg de zege op aan Bjorg Lambrecht, de Belg die overleed aan de gevolgen van een zware val in de derde etappe. Vingegaard wees even richting de hemel toen hij als eerste de finish passeerde. "De wielersport is in rouw en het is onwezenlijk om een collega zo te verliezen. Op deze manier bewijs ik Bjorg mijn eer."