Visser naar finale 100 m horden met record

06 okt 2019, 18:38 Sport
visser naar finale 100 m horden met record
Nadine Visser staat voor de tweede keer op rij in de finale van de 100 meter horden op de WK atletiek. De 24-jarige atlete haalde in het Khalifa Stadion van Doha de eindstrijd door in haar heat van de halve finales naar de derde plaats te lopen in een Nederlands record van 12,62 seconden. Ze behoorde daarmee tot de twee atletes die dankzij hun tijd een plek in de finale kregen.
De Jamaicaanse Danielle Williams won de serie van Visser in 12,41. Dat was ook de beste tijd van allemaal in de halve finales. Visser noteerde de zesde tijd. De finale is later op zondagavond.
Visser eindigde bij de vorige WK in Londen als zevende. Op datzelfde kampioenschap werd ze ook knap zevende op de zevenkamp. Toch besloot ze na dat WK de meerkamp vaarwel te zeggen en zich volledig op het hordelopen te richten.
In 2018 had Visser meteen succes met een bronzen medaille op de 60 meter horden bij de WK indoor in Birmingham. Dit voorjaar kroonde ze zich zelfs tot Europees kampioene indoor op de 60 meter horden in Glasgow.
De Nederlandse atlete begon dit lange outdoorseizoen stroef. Het duurde lang voordat Visser haar ritme vond op het technische loopnummer. De weken voor de WK groeide haar vorm, getuige de 12,72 begin september in Berlijn. In de series op de WK in Doha klokte ze al een veelbelovende 12,75. Visser toonde op de slotdag van de WK in Qatar in de halve finales aan dat ze in topvorm is. Ze was rap weg uit het starblok en liep de horderace op met de snelle Williams en de Amerikaanse Nia Ali. Pas in de laatste meters moest ze wat terrein prijsgeven. Haar tijd van 12,62 was 0,09 seconde sneller dan haar vorige Nederlands record, dat ze in 2018 op 12,71 had gezet.