Visser stijlvol naar finale 100 meter horden

05 okt 2019, 16:59 Sport
visser stijlvol naar finale 100 meter horden
Atlete Nadine Visser heeft zich soepel geplaatst voor de halve finales op de 100 meter horden bij de WK atletiek in Doha. De 24-jarige Noord-Hollandse liep in haar serie naar de derde plaats in een tijd van 12,75 seconden. De klassering was al voldoende voor een doorgang naar de halve eindstrijd op zondag. Haar tijd was ook veelbelovend, want die lag maar iets boven haar Nederlands record van 12,71.
De Nigeriaanse Tobi Amusan won haar serie overtuigend in 12,48. Zij was ook de snelste van allemaal in de heats. De Jamaicaanse Danielle Williams, die dit jaar de wereldranglijst aanvoert met 12,32, noteerde 12,51. De Amerikaanse wereldrecordhoudster Kendra Harrison zette met 12,55 de derde tijd neer. Visser liep de zevende tijd. Er was ook drama, want de Amerikaanse olympisch kampioene Brianna McNeal werd gediskwalificeerd na een valse start.
Visser stond na haar race te kijken van haar tijd. "Die verrast me wel, want het voelde niet alsof ik al zo hard ging. Ik had na de start het gevoel dat ik meteen al achter lag op de rest en ook de laatste meters kunnen zeker nog beter. Dat ik deze tijd al in de series loop, betekent dat ik in vorm ben.’’
Visser verraste dit voorjaar met de Europese titel indoor op de 60 meter horden in Glasgow. Het jaar daarvoor eindigde ze als vierde in de finale van de 100 horden in Berlijn. In maart van dat jaar brak de voormalig meerkampster door met de bronzen medaille op de 60 horden bij de WK indoor in Birmingham. Op de vorige WK van 2017 in Londen haalde ze de finale van de 100 horden en eindigde daarin als zevende. Dat toernooi behaalde ze ook de zevende plaats op de zevenkamp.