Vloon mist aanvangshoogte in WK-finale polsstokhoogspringen

25 jul 2022, 4:14 Sport
vloon mist aanvangshoogte in wk finale polsstokhoogspringen
ANP
Het optreden van Menno Vloon in de finale van het polsstokhoogspringen bij de WK atletiek in het Amerikaanse Eugene is van korte duur geweest. De 28-jarige Zaankanter sprong drie keer de lat eraf bij zijn aanvangshoogte van 5,55 meter. Hij mocht na zijn drie ongeldige pogingen meteen de kleedkamer opzoeken.
Vloon sprong vrijdag in de kwalificaties nog overtuigend 5,75 met nieuwe stokken die hij in de Verenigde Staten had aangeschaft. Zijn oude stokken kreeg hij op Schiphol niet mee in het vliegtuig. Na die kwalificaties was hij dan ook hoopvol over een sterk optreden in de finale. Tot drie keer toe ging het echter mis in de aanloop. Vloon kwam telkens niet goed uit bij de insteekbak en kon daardoor geen goede sprong maken.
Vloon, die met 5,96 meter houder van het Nederlands record is, bereikte vorig jaar de olympische finale in Tokio, maar ook toen lag hij al snel uit de wedstrijd. De Nederlander kwam toen nog wel over de aanvangshoogte van 5,55 meter, maar drie pogingen op 5,70 mislukten.