Vollering neemt met zege in Brabantse Pijl 'sportieve revanche'

13 apr 2022, 17:30 Sport
vollering neemt met zege in brabantse pijl sportieve revanche
ANP
Wielrenster Demi Vollering nam in de Brabantse Pijl sportieve revanche voor een jaar eerder, toen ze na bestuderen van de finishfoto in de sprint geklopt bleek door de Amerikaanse Ruth Winder. Dit jaar liet ze er geen twijfel over bestaan wie de sterkte was en kwam solo aan op de Brusselsesteenweg van Overijse. "De teleurstelling van vorig jaar is doorgespoeld", reageerde de 25-jarige renster van SD Worx.
"Ik neem met deze overwinning een beetje revanche op wat hier vorig jaar gebeurde", vervolgde Vollering. "Het is natuurlijk wel een andere wedstrijd en een ander jaar en je kan deze twee edities niet met elkaar vergelijken. De Brabantse Pijl is een wedstrijd die me wel ligt. Het is best wel een pittige wedstrijd. Je moet altijd goed gepositioneerd zitten en alert zijn wanneer er beweging is. Uiteindelijk gingen Pauliena Rooijakkers en ik ervandoor. Op de Moskesstraat was het moment om het alleen te proberen en dat lukte gelukkig. Mijn sportdirecteur Anna van der Breggen schreeuwde me door de laatste kilometers."
Vollering boekte haar eerste zege van het seizoen, nadat ze al tweede was geworden in de Omloop Het Nieuwsblad en afgelopen zondag nog in de Amstel Gold Race. "Ook die nederlaag van zondag spoel ik door. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst. Ik heb er een hoogtestage opzitten van drie weken in aanloop naar deze wedstrijden. Dat loont nu al."